Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

AC

Infosessie cybercriminaliteit op 19 februari in Olen

Op 6 februari is het Safer Internet Day! Met die internationale dag willen we het bewustzijn over veiligheid op het internet vergroten. Het internet is enorm geëvolueerd en maakt nu eenmaal deel uit van ons leven: pakjes bestellen, berichtjes en mails sturen, facturen betalen, …

Maar het is niet allemaal even simpel; het internet brengt ook enkele gevaren met zich mee. Daarom organiseert Neteland op maandag 19 februari, om 19 uur, in de bibliotheek van Olen (Oevelseweg 24) een infosessie over cybercriminaliteit. Kom luisteren naar alle tips & tricks om u te beschermen tegen de gevaren van het internet. Wees snel want de plaatsen zijn beperkt! Inschrijven kan met een e-mail naar integrale.veiligheid@regioneteland.be, telefonisch op 014-24 66 90 of met een sms naar 0499-69 76 03.

Word ambassadeur van de campagne ‘Van fruithofke tot voedselbos’

De Nationale Boomgaardenstichting lanceert de campagne ‘Van fruithofke tot voedselbos’, met de hulp van de spelers van de Nationale Loterij, want dankzij hen krijgt het project ‘Van fruithofke tot voedselbos’ een serieuze boost!

De Nationale Boomgaardenstichting zoekt in elke Vlaamse gemeente een ambassadeur om de tuinen in onze buurt om te vormen tot een heus lappendeken-voedselbos. De ambassadeur ontvangt een gratis startpakket met 2 fruitbomen, 6 bessen- en frambozenstruiken en een brochure met de doelstellingen, de nodige teeltinfo en de verwachte resultaten. Hij of zij engageert zich ook om in de buurt mensen te stimuleren om ook meer vruchtdragende bomen en struiken aan te planten, zodat ze samen een grote diversiteit aan fruitsoorten en -variëteiten planten en oogsten.

Het telen en verzorgen van de bomen en struiken gebeurt op een ecologisch verantwoorde manier. De uitwisseling van ervaringen, maar eventueel ook van een deel van de oogst bevordert de sociale contacten in de buurt. De eigen, lokale teelt van gezonde vruchten maakt de deelnemers bewust

van het belang van vruchtbomen en hun positieve invloed op het klimaat, de biodiversiteit en de onmiddellijke leefomgeving.

Tuin- en fruitliefhebbers kunnen zich via info@boomgaardenstichting.be aanmelden voor het project. De ambassadeurs krijgen naast het startpakket ook de nodige ondersteuning voor de verdere verspreiding van het project in hun buurt. De website www.boomgaardenstichting.be zal onder de rubriek ‘Van fruithofke tot voedselbos’ regelmatig info verspreiden over de ecologische teelt van fruit in de tuin.

Webinars leren u energie én kosten besparen

Steeds meer Kempenaren gaan op zoek naar manieren om energie te besparen. Dat leidt tot allerlei vragen. Hoe kan ik het best mijn woning isoleren? Is een warmtepomp mogelijk in mijn huis? Welke premies kan ik krijgen? Het antwoord op al deze vragen krijgt u in een reeks webinars van Energiehuis Kempen. U kan de sessies volledig vrijblijvend volgen, maar vooraf inschrijven is wel nodig op www.duurzaamwonen.be/infosessies. Na uw inschrijving ontvangt u een deelnamelink.

Voor vragen en hulp bij aanvragen voor Mijn VerbouwLening of Mijn VerbouwPremie kan u een afspraak via www.duurzaamwonen.be/contact.

Aangepaste verkeerssituaties

Op zondag 28 januari organiseren de bewoners van de Beukenlaan hun nieuwjaarsdrink. Hierdoor is er geen autoverkeer mogelijk in de Beukenlaan van 10 tot 18 uur.

AC

Deel dit artikel